A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Νέα / Τελευταία νέα του συλλόγου μας / Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου: Όταν ο φόβος μπορεί να γίνει δύναμη

Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου: Όταν ο φόβος μπορεί να γίνει δύναμη

Το 2009 η αλησμόνητη φίλη Εύα Κουτσαβδή ένιωσε την ανάγκη να δημιουργήσει ένα Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου, με αφορμή τη δικιά της συνάντηση με το καρκίνο. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Ξαναρχί-ΖΩ. Ένας τίτλος διόλου τυχαίος μιας και όπως η ίδια πίστευε η συνάντηση με τον καρκίνο μπορεί να μην είναι απαραίτητα το τέλος, αλλά η αρχή ενός νέου τρόπου ζωής.

Συνοδοιπόροι της στάθηκαν άνθρωποι που πίστεψαν στο όραμά της και πολλοί σήμερα είναι εδώ. Σημαντική βοήθεια της πρόσφερε  σε πρακτικά θέματα η αξέχαστη  Ιωάννα Πουρνάρα-Ρούμπου με τις γνώσεις της στα λογιστικά και όχι μόνο.
Ξαναρχίσαμε και συνεχίζουμε στη μνήμη των αγαπημένων μας Εύας και Ιωάννας, ώστε να μην χαθεί το όνειρό τους. Αναπροσδιορίζουμε με αισιοδοξία τους στόχους του Συλλόγου για να μην αποτελεί προκατάληψη το όνομα της αρρώστιας. Μας αρέσει να βλέπουμε τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν είναι η κακιά αρρώστια ούτε η επάρατος νόσος, έχει όνομα όπως όλες οι υπόλοιπες ασθένειες, ονομάζεται ΚΑΡΚΙΝΟΣ.
Το Ξαναρχί-ΖΩ σ’ αυτή τη φάση στοχεύει
α) Να γνωστοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα για την ύπαρξή του, το σκοπό και τους στόχους του.
β) Να συμβάλλει στην δικτύωση της κοινότητας μέσα από τη συνεργασία με άλλους φορείς και οργανώσεις.
Μια τέτοια πρόσφατη κοινωνική δράση συνεργασίας υπήρξε η οργάνωση της αιμοληψίας στις 5.12.12 στο κοινωνικό Ιατρείο.
γ)Να βοηθήσει  στην αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με εμπειρία καρκίνου.
δ) Να παράσχει στήριξη ψυχοσυναισθηματική  στα άτομα που μας ζητούν βοήθεια.
Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε ομάδα συνάντησης, η οποία έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της αλληλοστήριξης των μελών της και συντονίζεται από  ειδικούς ψυχοθεραπευτές.
Τα μέλη αξιοποιούν την εμπειρία τους με τον καρκίνο μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον που το χαρακτηρίζει ο σεβασμός και η απουσία κάθε κριτικής, ώστε να έρθουν πιο κοντά στον εαυτό τους με στόχο να μετασχηματίσουν την αγωνία και το φόβο σε δύναμη.
Ολοι μας κουβαλάμε ένα σταυρό που μας δίνεται για να αντλήσουμε δύναμη συνήθως επιλέγουμε την αποδυναμοποίηση.
Το ζητούμενο είναι αυτό που αποτελεί πρόβλημα να το κάνω ΠΗΓΗ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ.
στ) επόμενο βήμα η δημιουργία ειδικής δανειστικής βιβλιοθήκης που θα περιέχει όσο το δυνατόν πιο πλούσια σχετική βιβλιογραφία.
Το γραφείο μας, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από ευαισθητοποιημένο και έγκριτο μέλος της τοπικής κοινωνίας, που δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση του ονόματός του, βρίσκεται στην οδό Βασ. Αμαλίας 20, στο ισόγειο.
Είναι ανοικτό καθημερινά 10-12 το πρωί εκτός Σαββάτου-Κυριακής
Το τηλ.κιν.69 444 78 327 και σταθερό 2721 27100
Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας, ώστε το σποράκι που φύτεψαν οι αγαπημένες Εύα και Ιωάννα και καταφέραμε να το κάνουμε ένα όμορφο δέντρο, να γίνει ένα δάσος στο οποίο θα βρίσκουν καταφύγιο όλοι όσοι συναντούν τον καρκίνο. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα πάρουμε τον πόνο από κανένα.
Μπορούμε όμως να δεσμευτούμε ότι θα βοηθήσουμε ώστε το πρόβλημα αυτό να μην το αντιμετωπίζει πια κανείς μόνος του. Το Ξαναρχι-Ζω θα είναι δίπλα σας για να μάθουμε από εσάς και εσείς από εμάς και όλοι μαζί να πορευτούμε για να δυναμώσουμε την φλόγα της ζωής και τη δύναμη της ψυχής.

*Μέλος  του Συλλόγου «Ξαναρχίζω»
Από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκέμβρη στην Καλαμάτα με τίτλο «Καρκίνος, γνώση και επίγνωση». Τη διοργάνωσε το Αιματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου: Όταν ο φόβος μπορεί να γίνει δύναμη – Kalamata Journal

Πηγή: Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου: Όταν ο φόβος μπορεί να γίνει δύναμη – Kalamata Journal

Check Also

Είμαι η Μαρία και (ρε καρκίνε) είμαι καλά!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τη δύναμη της ζωής που από κύμα γίνεται τσουνάμι χρόνο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *